پژوهه باستان سنجی
پژوهه باستان سنجی- راهنمای نگارش مقاله
راهنمای نگارش مقالات به زبان فارسی

حذف تصاویر و رنگ‌ها

چک لیست آماده سازی ارسال مقاله
به عنوان بخشی از فرایند ارسال، نویسندگان می‌بایست تمامی موارد زیر را در مقاله خود کنترل و بررسی نمایند و پس از آن اقدام به ارسال مقاله به نشریه کنند. چرا که در صورت عدم هم‌خوانی مطالب فرستاده شده با راهنمای زیر، فایل ارسالی به نویسندگان بازگردانده می شود.

  1. مقاله ارسالی قبلاً به زبان فارسی و سایر زبان ها (در قالب همایش و یا در مجموعه مقالات و یا نشریات دیگر و غیره) منتشر نشده باشد و یا در مجله دیگری در حال بررسی به صورت هم زمان نباشد (مگر اینکه توضیحی در قسمت توضیحات ضمیمه ارائه داده شود).
  2. فرم اصالت مقاله که به معنی اصیل بودن اثر و دوری از هرگونه بی اخلاقی انتشاراتی،  ایجاد امکان اظهار نظر در رابطه با محتوای مقاله به هر یک از نویسندگان از طرف نویسنده مسئول و همچنین دادن حق انتشار مقاله به نشریه است، آماده شود و به امضا  کلیه نویسندگان مزین گردد.
  3. تمامی DOI های موجود برای منابع مورد استفاده در پایان منبع آورده شده (نشریه پیشنهاد می‌کند برای مدیریت و بررسی هر چه بهتر منابع از نرم‌افزارهای مدیریت منابع همچون مندلی استفاده گردد و در صورت امکان فایل Refman منابع نیز در فایل های ضمیمه ارسال گردد).
  4. به تمامی جداول و شکل‌ها در متن ارجاع داده شود. جداول ارائه شده بایستی به صورت فایل متنی ارائه شود، نه عکس و در صورت نیاز فایل های تصاویر با کیفیت بالا نیز در قسمت فایل‌های ضمیمه بارگذاری گردند.
  5.  تصاویر با رزولوشن حداقل ۲۰۰dpi ( در صورت امکان  ۳۰۰dpiیا بالاتر) داشته و هر فایل نباید بیش از ۱۰ مگابایت باشد. فایل‌ها در یکی از این فرمت‌ها قابل ارائه هستند JPG:، TIFF، GIF، PNG، EPS (برای کیفیت بالا، فایل اصلی ترجیح داده می شود).
  6.  اطلاعات کتابشناسی و منابع  با توجه راهنمای ارائه مقالات مرتب گردد در ضمن مقاله ارسالی به مجله شامل پیروی از دستورالعمل اطمینان به فرآیند داوری همتا (Peer Review) است
  7. جهت بررسی اولیه مقاله خود توسط دبیران علمی نیازی به رعایت شیوه نامه و گواهی همانندجو نیست.
  8.  ارجاع ‏دهی مقالات نشریه به شیوۀ APA می‌باشد که در فایل شیوه‌نامۀ تدوین مقالات در تارنمای نشریه موجود است.



شیوه‌نامه تدوین مقالات در پژوهه باستان‌سنجی

هدف نشریـه "پژوهه باستان‌سنجی" انتشار نتیجه پژوهش‌های علمی در زمینه باستان‌سنجی است.

مقالات علمی- پژوهشی، مقالات علمی مروری ناب و سطح بالا، یادداشت­های فنی، نقد و معرفی کتب تخصصی،  به زبان فارسی یا انگلیسی برای چاپ در نشریـه پس از داوری و تائید در گروه دبیران (هیئت تحریریه) به چاپ می‌رسند.

نویسندگان مقالات می‏ بایست نسخه های PDF و WORD مقالۀ خود را همراه با «فرم تعهد نویسندگان» ، «فرم تعارض منافع» و «فرم همانندجو» که در تارنمای نشریه موجود می‌باشد، از طریق سامانۀ تارنما بارگذاری نمایند.

مقاله‌ به ترتیب باید دارای بخش‌های زیر باشد:

 ۱-عنوان کامل مقاله، [عنوان نوشتار باید کوتاه، گویا و محتویات نوشتار باشد]
۲. نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان به همراه مرتبه علمی و وابستگی سازمانی (بدین ترتیب: گروه، دانشکده، دانشگاه، شهر، کشور) ، مشخص نمودن نویسنده مسئول مکاتبات (به همراه نشانی پستی، تلفن و پست الکترونیکی در پا نوشت)
۳. چکیده فارسی [چکیده مقاله باید شامل بیان مسئله، هدف، چگونگی پژوهش و یافته­ های مهم و نتیجه باشد. این بخش باید به‌تنهایی بیان‌کننده تمام مقاله و به‌ویژه نتایج به‌دست‌آمده باشد. اندازه چکیده فارسی حدود ۲۵۰-۳۰۰ کلمه است.
۴- واژه‌های کلیدی :تعداد واژه ­های کلیدی بین ۶-۴ کلمه باید باشد.].

۵- مقدمه [بیان‌کننده اهمیت و ضرورت تحقیق در مسئله، اهداف تحقیق و همچنین معرفی کلی مقاله باشد]
۶. پیشینه تحقیق
۷. بدنه تحقیق شامل: روش تحقیق، مواد و روش‌ها، نتایج و یافته ­های مطالعات
۸. نتیجه ­گیری [باید به‌گونه‌ای منطقی و مفید ارائه گردد که روشن‌کننده بحث و ارائه یافته‌های تحقیق باشد]
۹. سپاسگزاری [از ‌راهنمایی و کمک‌های دیگران به‌طور خلاصه سپاسگزاری می‌گردد و همچنین چنانچه مقاله مستخرج ازپایان نامه، طرح پژوهشی یا رساله باشد عنوان طرح و رساله و یا هر نوع گرنت  نیز در این بخش درج میگردد]
۱۰. مشارکت نویسندگان: برای شفافیت، ما از نویسندگان میخواهیم تا با استفاده از نقش‌های مربوطه، مشارکت خود را در پروژه بیان کنند و توصیف کنند که هر کدام چه ‌کاری انجام داده‌اند. نقش ها عبارتند از: مفهوم سازی، مدیریت داده ها، تحلیل رسمی، جذب سرمایه، تحقیق و بررسی، روش شناسی، مدیریت پروژه، منابع، نرم افزار، نظارت، اعتبار سنجی، نوشتن پیش نویس اصلی،  بررسی و ویرایش. توجه داشته باشید که ممکن است همه نقش‌ها برای هر نسخه خطی اعمال نشوند و نویسندگان ممکن است از طریق چندین نقش مشارکت داشته باشند.
۱۰.اجازه نامه: چنانچه در طی  تحقیق از هر گونه نمونه برداری و استفاده از نمونه های موجود در مراکز استفاده شده است  شماره مجوز  و نام سامزان مربوطه  ذکر گردد.
۱۱. پی ­نوشت­ ها [نویسندگان محترم دقت نمایند به‌هیچ‌وجه از پانوشت استفاده نگردد. برای معادل­ های زبان ­های بیگانه از نوشتن معادل بلافاصله بعد از ترجمه فارسی در داخل متن استفاده گردد. برای توضیحات ضروری - درباره اصلاحات و مطالب مقاله از ارجاع به مأخذ مورد نظر (با الفاظ رجوع کنید به: یا ببینید) استفاده و در موارد فوق ضروری از تعداد کمی پی­نوشت استفاده گردد]

 بخش لاتین مقاله
 بخش های مختلف مقاله کوتاه انگلیسی (حداقل ۱۲۰۰ کلمه) بایستی طبق شیوه نامه مقاله لاتین نشریه  تنظیم گردد (توضیحات تکمیلی  در شیوه نامه). 
 مقالک لاتین بایست اجزا ساختار ی مقاله علمی همانند صفحه عنوان،  چکیده، کلید واژگان، مقدمه، مواد و روش ها، نتایج و یافته ها ، بحث و نتیجه گیری،  سپاسگزاری، اجازه نامه و منابع را داشته باشد.

 

توضیحات ضروری

  • مقالات مروری

نویسندگان علاقه‌مند به انتشار مقالات مروری در زمینه­ های علمی تحت پوشش این نشریه، بایستی پیشنهاد کتبی خود را در قالب یک صفحه و به همراه فهرستی از انتشارات خود در زمینه پیشنهادی، به دفتر نشریه ارسال نمایند تا موضوع در شورای سردبیران نشریه طرح گردیده و تصمیم اخذشده در خصوص پیشنهاد موردنظر به اطلاع متقاضی رسانده شود.

  • مقالات و گزارش‌های علمی کوتاه

مقالاتی که از نظر کیفی یا کمی شرایط یک مقاله کامل را ندارند به صورت مقاله کوتاه (Short article) پذیرفته می‌شوند. طول این مقالات در فرمت چاپی حداکثر پنج صفحه بوده و فرمت نوشتن آن مانند مقاله کامل است (شامل متن، شکل و جدول). قسمتی از هر شماره نشریه نیز به گزارش‌های کوتاه علمی (Short reports) اختصاص دارد که حداکثر در دو صفحه چاپی با چکیده انگلیسی تهیه می‌شود. ارجاع به منابع مورد استفاده (رفرانس‌ها) و نحوه نوشتن آن‌ها مانند مقالات کامل است..

چنانچه مقاله‌ دارای چند نویسنده باشد، نامه درخواست به سردبیر می‌بایست توسط همه نویسندگان امضا شده و تمام مکاتبات باید توسط نویسنده مسئول انجام شود..

تأیید نهایی نوشتارها برای چاپ بر عهده گروه دبیران (هیئت تحریریه) نشریـه است.

نشریـه در پذیرش، رَد یا ویرایش محتوای مقاله­ها آزاد است. مقاله ­های دریافتی بازگردانده نخواهند شد.

استفاده از مقاله ­های چاپ‌شده در این نشریـه، در سایر نشریه ­ها و کتاب­ها با ذکر منبع بلامانع است.

مقالات می­بایست مطابق با زمینه تخصصی نشریه در حوزه باستان‌سنجی  بر اساس محورهای ذیل باشد:

  • محور اول:سالیابی تحلیلی و آزمایشگاهی آثار فرهنگی و تاریخی
  • محور دوم:منشأیابی آثار فرهنگی و تاریخی
  • محور سوم:ساختارشناسی آثار و مواد فرهنگی- تاریخی
  • محور چهارم: مطالعه و بازآفرینی فناوری‌های باستانی
  • محور پنجم: فرآیندهای حفاظت و مرمت آثار فرهنگی- تاریخی
  • محور ششم: مطالعات اصالت سنجی آثار فرهنگی- تاریخی
  • محور هفتم: تحلیل‌های کمّی- آماری در مطالعات آثار فرهنگی و تاریخی
  • محور هشتم: پژوهش های زمین باستان­شناسی
  • محور نهم: پیش­یابی و دورسنجی در مطالعات آثار فرهنگی - تاریخی
  • محور دهم: زیست باستان شناسی

راهنمای اصلاح مقالات بعد از انجام داوری

 در صفحه اول فایل بدون نام مقاله، نامه ای خطاب  به مدیر مسئول نشریه بنویسید که شامل موارد زیر باشد

۱- پاسخ به پرسش ها و شبهات و پیشنهادات داوران ارجمند در رابطه با مقاله به نحوی که متن سوال و اظهار نظر داور با شماره ذکر شود و در ادامه با رنگی دیگر به آنها پاسخ داده شود.

۲- کلیه مواردی که در متن اضافه شده شامل توضیحات تکمیلی  و تغییرات در محتوای مقاله با تمایز رنگری در متن  مشخص شوند.

توجه: اگر در فایل بدون نام نویسندگان، درخواستی از طرف نشریه ،  به نحوی از انحا، نام نویسندگان  مشهود باشد به گونه ای که داوران بتوانند نویسنده را تشخیص دهند مقاله در هر مرحله از روند پذیرش از سیستم حذف خواهد شد.

قالب نوشتار مقالات به زبان فارسی را از اینجا دریافت نمایید.

راهنمای آوانگاری  زبان فارسی   (PDF)   

شیوه نامه  (PDF)
APA Style

انواع قالب مقالات
مقاله پژوهشی مقاله مروری
سرمقاله نامه به سردبیر
گزارش موردی دیدگاهها
فرم های تعهد
فرم تعارض منافع(Conflict of Interest) (doc)  فرم تعهد نویسندگان (doc)
دیگر فایل ها

نمونه فرم های داوری مقالات (doc)

 شیوه نامه استناددهی  Vancouver-JRA
فایل استایل برای اضافه کردن در نرم افزار  مدیریت منبع (مندلی یا اند نوت) دانلود
لاتین(PDF)

منشور و موازین اخلاقی پژوهش  (PDF) 

فونت های مورد نیاز(ZIP)

قالب نوشتار مقالات انگلیسی  (PDF) 

راهنمای  استفاده از همانند جو
لینک نام نویسی:
https://tik.irandoc.ac.ir/User/SignUp


 
 

   

 

کلمات کلیدی

باستان سنجی، باستان شناسی، سالیابی، فن شناسی، فناوری، ساختارشناسی، منشایابی،آمار، ژئوفیزیک، فیزیک، حفاظت، رادیوکربن، لومینسانس، آنالیز شیمیایی، متالوگرافی، آنالیزهای ایزوتوپی، میکروسکوپی، طیف سنجی، میراث، جعل، موزه، ، پیش از تاریخ، دوره اسلامی، ایران، سنگ، سفال،عاج،مصالح گلین،لعاب،چوب،چرم،نقاشی،ملات، گچ، آهک،آجر، خاک، شیشه، فلزات، رنگدانه، نسخ خطی، استخوان.

نشانی مطلب در وبگاه پژوهه باستان سنجی:
http://jra-tabriziau.ir/find-1.48.16.fa.html
برگشت به اصل مطلب